Prosím, omluvte vzhled, blog je ve výstavbě, přičemž současně probíhá stěhování z původní domény. Děkuji za pochopení.

03 června 2010

Lidé mají krátkou paměť

Právě proběhnuvší volby a k tomu téma týdne "komunismus". Jak příznačné! Vždyť komunisté ve volbách získali přes 11 % hlasů. Spousta lidí se podivuje, jak je mohl někdo vůbec volit. Ale co je na tom k nepochopení. Lidé mají krátkou paměť a s odstupem času vnímají tu dobu úplně jinak než v euforii krátce po "plyšáku".

01 června 2010

Barbína

Dneska jsem čirou náhodou narazila na blog vĕnovaný panence Barbie. No popravdĕ jsem na nĕj klikla omylem, když mi Honzík strčil do ruky... Ale byla jsem nadšená tímto objevem. Dokonce natolik, že se na nĕj stále ještĕ vracím a prohlížím ty úžasné fotogalerie.

Taky jsem bĕhem dopoledne odbĕhla na půdu a prohlídla krabici s hračkami, co zůstaly po Báře. Byla tam! Už dávno jsem na ni zapomnĕla. Bářina Barbína i krajkové šatičky, které jsem jí před lety ušila. Pravda, bílou barvu už dávno nemĕly, ale troška prášku a teplá voda vše napravily.
 
Nejsem žádná švadlenka a tak jsem na šaty zvolila snad ten nejjednodušší materiál, který se nabízel - pruh krajky. Sukýnka je z nĕkolika kanýrků přišitlých jeden ke druhému. Na každý kanýr jsem použila dvojnásobné množství krajky než na předchozí. Spodnička je ze zbytku široké bílé stužky. V pase je všitá úzká bílá stužka, stejnĕ jako na horní část šatů.

A dekorace v pase? To ji Bára ozdobila obyčejnou gumičkou do vlasů.