Prosím, omluvte vzhled, blog je ve výstavbě, přičemž současně probíhá stěhování z původní domény. Děkuji za pochopení.

22 června 2014

Jen si tak přemýšlím

o svém dalším kroku. Chci si sesumírovat všechna pro a proti a také bych docela ráda slyšela názor nĕkoho dalšího.

O co jde: Chci se v práci nechat přeložit na jiné oddĕlení.

V uplynulém týdnu se ke mĕ doneslo, že na blistru bude odcházet jedna paní. O pár dní pozdĕji jsem byla vedoucím vyslána, abych tam vypomohla s odnáškou výrobků, a tak jsme mĕla možnost si oddĕlení prohlédnout za provozu i když jen přes sklo. Dospĕla jsem k názoru, že to tam není tak hrozné, jak se u nás na oddĕlení povídá. Nechtĕla jsem se unáhlit a tak jsem se ještĕ vyptala kamarádky, která tam přímo pracuje....

Abych to shrnula:

Pro:

  1. Vyšší příjem - sice jen asi o 400,- ale na cestĕ je nenajdeš. Krom toho také úspora asi 170 korun za dopravu do práce.
  2. Dvanáctihodinové smĕny - nĕkomu to může připadat jako zápor, ale na druhou stranu jste skoro pořád doma - pracuje se jen 15 dní v mĕsíci, z toho jen polovinu ve dne.
  3. Ménĕ přesčasů - přesčasů se asi nezbavím úplnĕ, ale nejsou pořád, jen když nĕkterá z kolegyň onemocní.
  4. Očkování proti vzteklinĕ - práce ve vysoce infekčním prostředí. Jenže u nás na oddĕlení žádné očkování nemáme a hrabeme se v tom často holýma rukama - občas totiž nĕkterá lékovka praskne. Kromĕ vztekliny se také hrabeme rukama v estrofanu (díky kterému máme menzes skoro každých 14 dní), máme ruce potečené antibiotikovou mastí, a vdechujeme a polykáme prach z odčervovacích tablet a podobné lahůdky.
  5. Údajnĕ lepší kolektiv i vedení - když jsem nastupovala, byl u nás super kolektiv, dalo by se říct nejlepší smĕna. Jenže bĕhem roku se to tu trošku prostřídalo a blbé švadleny si na nás ostatních hojí své mindráky. Krom toho jejich vedoucího není potřeba se doprošovat o dovolenou. Navíc tam polovinu lidí osobnĕ znám a přátelíme se. Tu druhou půlku znám od vidĕní.
  6. Volné všední dny - smĕny se pomĕrnĕ pravidelnĕ střídají a díky tomu jsou volné i všední dny. To by mi umožnilo se vrátit do cvičení tajči, díky nĕmu bych si spravila záda, která jsem si v současné práci odrovnala.

Proti:

  1. Skafandr - to je asi hlavní důvod, proč si nejsem zmĕnou tak jistá. Nejsem si jistá, jak se v nĕm budu cítit a jak to vůbec budu zvládat. V případĕ, že človĕk potřebuje na toaletu, musí se celý (a to doslova) převléknout do jiného oblečení a při návratu zase zpĕt do skafandru.
  2. Infekční prostředí - občas je potřeba sahat do rozbitých vakcín. Na druhou stranu je človĕk zakuklený od hlavy až k patĕ (vč. brýlí na oči) a krom toho také očkovaný.
  3. Žádný volný víkend - smĕny vychází tak, že z každého víkendu má človĕk volný jen jeden den. Volný celý víkend vychází jen jednou za dva mĕsíce.
  4. Samota - práce probíhá v uzavřeném boxu, kde je človĕk sám a jen občas přijde do kontaktu s jinými lidmi, nejčastĕji s kolegyní, která odváží produkty.
  5. Delší noční - i osmihodinové noční smĕny jsou náročné. Jenže normální osmičky máme 5x za sebou. Dvanáctka je jen jedna a po ní následují dva dny volna - tedy je prostor si odpočinout a načerpat síly. Krom toho na blistru není práce tak náročná na pozornost, takže nĕjaký mikrospánek nic neohrozí. Horší bude zabránit tomu, aby se mikrospánek nezmĕnil v "prospím zbytek šichty".

To je asi tak všechno. Kromĕ toho je nadĕje, že nové místo nebude tolik zatĕžovat můj nosný aparát. Uspořádání současného pracovištĕ je absolutnĕ nevyhovující a já prakticky od nástupu do práce trpím úpornými bolestmi zad, k nimž se přidávají bolesti v kolenou a poslední dobou mĕ začínají pobolívat také ramena a předloktí. Jak je to na blistru nemám tušení, ale bylo mi řečeno, že tam se chvíli stojí, chvíli sedí a občas popochází kolem stroje. Asi v pondĕlí zkusím požádat o přeložení. Za zeptání nic nedám...

Co si o tom myslíte vy? Máte zkušenost s dvanáctkami? Je náročné to vydržet?

Žádné komentáře:

Okomentovat