Prosím, omluvte vzhled, blog je ve výstavbě, přičemž současně probíhá stěhování z původní domény. Děkuji za pochopení.

14 srpna 2014

Modrý slon pomáhá číst

Znáte Modrého slona? Nĕkteří možná ano, jiní na tom budou podobnĕ jako já. Ani já ho totiž donedávna neznala a to na našem trhu působí už od roku 1998. No a právĕ pro vás, kteří ho neznáte, jsem se rozhodla vám o nĕm říct. Protože dobré projekty si zaslouží podporovat.
Modrý slon je čarodĕj, který vašeho malého čtenáře dokáže dostat do knihy. Trošku to připomíná Nekonečný příbĕh. Ale může se stát každému dítĕti. Dítĕ si čte pohádku a najednou se ocitne přímo uprostřed dĕje a to v roli hlavního hrdiny. Ale to není všechno, dítĕ vyráží za dobrodružstvím ze svého domova, svého bydlištĕ a prožívá je spolu se svým nejlepším kamarádem. Náš Honzík se s jeho pomocí dostal až na strašidelný hrad, potkal tam spoustu milých strašidýlek a pomohl jednomu z nich se zbavit rýmy, která mu znepříjemňovala hry s ostatními strašidýlky.



No řeknĕte sami! Které dítĕ by odolalo příbĕhu v nĕmž hraje hlavní roli?

Modrý slon je nakladatelství, které vydává knihy "na jméno". Pohádka je daná už od spisovatele, ale teprve na základĕ objednávky se do ní doplní jména a údaj o bydlišti. Kromĕ toho se také může vložit vĕnování a za příplatek i fotografie. V nabídce je asi 15 různých příbĕhů, ale bohužel ne vždy všechny současnĕ, takže pokud chcete dárek, vyplatí se s trošku vĕtším předstihem probrouzdat internet a potom se ptát na tu konkrétní knihu, zda a hlavnĕ kdy bude k mání.

Tím, že se čtenář stane hlavním hrdinou získá ke knize osobní vztah a rád se k ní znovu a znovu vrací. Tak si rozvíjí svoji čtenářskou dovednost a získává lásku ke knihám všeobecnĕ. Vĕtšina dĕtí údajnĕ o knize a jejím obsahu vypráví jako by to skutečnĕ prožili. Náš Honzík také: "Já jsem udĕlal to a potom kamarád řekl..." Vhodný příbĕh jim tedy může pomoci překonat i jejich vlastní drobné problémy. Já schválnĕ vybrala Honzíkovi noční dobrodružství se strašidly (kniha "Tim"), protože se v noci bojí a i v sedmi letech musí usínat při svĕtle. Svĕtlo sice stále potřebuje, ale mám pocit, že už se tolik nebojí. Proč taky, když se se strašidly kamarádí, že? Uvažuju ještĕ o koupi knihy "Kamarád blesk", protože se Honzík bojí bouřky, ale ta momentálnĕ není v nabídce, tak snad do Vánoc bude.

Nabídku knih, další informace a reference najdete přímo na stránkách nakladatelství Mordý slon. Snad se vám taky bude líbit.

Žádné komentáře:

Okomentovat