Prosím, omluvte vzhled, blog je ve výstavbě, přičemž současně probíhá stěhování z původní domény. Děkuji za pochopení.

07 července 2022

Únavový syndrom

Dĕkuji všem, kteří po minulém příspĕvku projevili zájem o mé zdraví. Ráda bych vás všechny uklidnila - jsem naprosto zdravá. Tedy tĕlesnĕ. Nemám ani zvýšený cholesterol nebo tlak. To je potĕšitelné, vzhledem k tomu, že za pár týdnů bych mohla začít stříhat metr, kolik mi zbývá do padesátky. Takže potud OK. Problém je mé duševní zdraví, které se díky událostem posledních cca dvou let rapidnĕ zhoršilo. Je celkem marné mĕ povzbuzovat slovy: "Nesmíš si to tak zabírat."  "Vždyť nemáš důvod!" "Nĕkteří jsou na tom mnohem hůř." apod. JÁ TO VĺM! Sama si to opakuju témĕř neustále, čímž se dostávám do pomyslné spirály - tj. cítím se kvůli tomu ještĕ mizernĕji.

12 května 2022

Ztracen v kostičkovém světě

Už v mateřské školce si Honzík oblíbil hru Minecraft. A já ho v tom podporovala, protože se mi zdálo, že je to hra, která dětem kromě zábavy dává i něco víc: Kromě rozvoje fantazie a prostorové představivosti, učí také základy matematiky a geometrie, plánování, logistiky, obchodu, strategie... a další věci o nichž jsem v té době neměla tušení. Mé domněnky mi potrvdil i článek v učitelských novinách, který jsem si přečetla ve školkové šatně, zatímco jsem čekala až Honzík dosvačí. Hra v něm byla hodnocena jako jeden z nejlepších počítačových produktů pro rozvoj dětí a mládeže.

08 února 2022

AUTO příběh

Sluneční svĕtlo jej probudilo ze spánku. Protáhl se a šel do koupelny. Automaticky vykonával všechny své ranní rituály a myšlenky mu bĕhaly po svých pĕšinkách. "Au, to bolelo!" řízl se při holení. Z lékárničky nad automatickou pračkou vytáhl dezinfekci a náplast a ránu si ošetřil. Posnídal housky a utopence a přemýšlel o dnešním programu. Už před časem dostal pozvánku: vydavatelství zvalo úspĕšného autora utopistických románů na besedu se čtenáři. Je čas vyrazit. Šel do garáže a nastartoval svůj zánovní automobil. Nedávno ho výhodnĕ koupil v autobazaru a byl s ním velmi spokojen. Automatická převodovka je jen jednou z mnoha příjemných vychytávek. Pustil rádio a užíval si jízdu. Kousek za mĕstem stála u topolu u cesty nĕjaká dívka. Jako by na nĕj čekala. Zastavil na nabídl jí svezení. Usmála se a nasedla. Bohužel jela jen do sousední vesnice, ale i tak mu zpříjemnila cestu.