Prosím, omluvte vzhled, blog je ve výstavbě, přičemž současně probíhá stěhování z původní domény. Děkuji za pochopení.

24 dubna 2010

Velký třesk I: A zrodil se Bůh

Na proslunĕné louce ležel v objetí pár. Jejich rty splynuly v polibku a v ten samý okamžik jejich milostný akt došel vyvrcholení. Chvíli odpočívali a pak se Ona sklonila k Nĕmu a povídá: "Cítím, že dnes se to stalo. Za devĕt mĕsíců se narodí malý Bůh."

Roj bludných meteoritů pluje vesmírem. Kolem není nic, jen prázdný prostor.  Náhle se před nimi objeví obrovské tĕleso. Srážce se nedá zabránit. Déšť meteoritů dopadá na povrch tĕlesa  a zanechává zde hluboké krátery. Ten nejvĕtší z nich se proboří až do středu. Taková rána otřásla celým tĕlesem. Meteorit uvnitř pozmĕnil jeho strukturu a to začalo metamorfovat.
 
V průbĕhu metamorfózy dochází ke štĕpení tĕlesa, při nĕmž vznikají nové hvĕzdy, planety, mĕsíce... Jsou v dokonalém souladu podle neúprosného zákona gravitace. Rodí se nová galaxie. Stále roste a roste. Vše se dĕje tak rychle.
 
Zanedlouho už galaxie vyplňuje celý prostor. Zastavit ten růst nelze, ale už není kam expandovat. Najednou se objeví trhlina - černá díra. Jen malá, ale jak galaxie dál roste, díra se stále více zvĕtšuje.  Jakmile je dostatečne velká, pohltí celou galaxii. Za mohutných výbuchů a erupcí je galaxie tlačena kamsi do neznáma.
 
Náhle se vše uklidnilo. Ustal tlak i erupce. Galaxie prošla černou dírou a ocitla se v jiné dimenzi. V jiném časoprostoru.....
 
Na lůžku leží Ona. Je vyčerpaná, pramínky potu jí stékají po čele. Vedle ní sedí On a drží ji za ruku. Oba se usmívají. Je slyšet dĕtský pláč. Nĕkdo jí položí do náruče čerstvĕ narozené dítĕ. Ona ho políbí, pohladí po tvářích a pak se otočí k manželovi. "Náš malý Bůh." zašeptá a On jen šťastnĕ přikývne.

Pokračování příštĕ

Žádné komentáře:

Okomentovat