Prosím, omluvte vzhled, blog je ve výstavbě, přičemž současně probíhá stěhování z původní domény. Děkuji za pochopení.

15 listopadu 2012

Čím víc se blíží Vánoce, tím víc přemýšlím o našich rodinných vztazích. Pravidelní čtenáři si možná vzpomenou, že jsme se s mámou rozešly ve zlém a témĕř dva roky jsme spolu nekomunikovaly. Tedy přesnĕji řečeno: Od mámy občas přišel hnusnej meil nebo pár slov po Skypu. Já na to nereagovala. Na to se prostĕ nijak reagovat nedá. Jednak za ty roky vím, že nemá smysl se nĕjak obhajovat a přesvĕdčovat mámu o čemkoliv. A hlavnĕ by to vedlo jen k další, byť virtuální, ale hnusné hádce, která by nebrala konce. Mrtvý brouk byl ideálním řešením.

23 června 2012

Cesta časem

Cestovat můžeme mnoha způsoby. Nejčastĕji se tak dĕje fyzicky z jednoho místa na místo jiné. Ale můžeme cestovat i virtuálnĕ, ve vlastní fantazii nebo třebas do minulosti. A právĕ výpravy do minulosti patří u mĕ k velmi oblíbeným. Snažím se zjistit nĕco o vlastních předcích a prostřednictvím dobových dokumentů poznat jejich život. Nyní vás zvu, můžete se ke mĕ přidat. Toto je jen malá ukázka toho, co všechno se dá zjistit o předcích. Je to část rodinné kroniky, kterou jsem před lety začala sepisovat a stále ji doplňuju o nové a nové poznatky. O lidech, o nichž tu píšu jsem na počátku svého výzkumu nevĕdĕla vůbec nic, ani to že vůbec nĕkdy existovali...

09 května 2012

Podaná ruka

"..., moje ruka píše, co srdce cítí. Začíná mĕsíc kvĕten a to je mĕsíc lásky, plodnosti, navázání nových vztahů, přátelství, odpouštĕní, usmíření a tak dál. Chyby se stanou každému. Přiznávám, já dĕlala chyby, ale chybami se človĕk učí, co může a co ne. To co se mezi námi stalo dejme do historie (vzpomínek). Seš moje dcera a přes veškerou bolest, co jsme zažily, mám tĕ stále ráda a miluju tĕ. Proto ti nabízím a celé tvé rodinĕ usmíření a pozvání na obĕd 12.5.2012. Moje srdce je živé, není to kámen. Je velké, silné a otevřené novým začátkům. Seš moje holčička, budeš moje holčička, ať se stane cokoliv. To máš důkaz, že já se snažila rodinu urovnat. Teď už je to jen na tobĕ, jak se zachováš a jaké máš srdce."

24 února 2012

Čeká mě těžká zkouška

Zítra mĕ čeká náročný den. Náročný hlavnĕ po psychické stránce. Jsme pozvaní na rodinnou oslavu - teta slaví šedesátinky a přála si nás tam všechny mít. Pozvánku jsme dostali už před mĕsícem a já dlouhou dobu zvažovala, zda jít nebo ne. Po skoro dvou letech bych se mĕla opĕt potkat s mámou... Jaké to bude?